VÅRT KAFFESORTIMENT

1760989818630155076_1760989175039094179.jpg

Siden 2009 har vi handlet råkaffe fra noen av verdens beste produsenter og brent den etter egen oppskrift i Oslo. Kaffen brennes lyst og forsiktig, i det som kalles den nordiske brennestilen. Dette fremhever de spennende smakene som allerede finnes i kaffebønner av høy kvalitet. Vi brenner og kvalitetstester kaffen hver uke, slik at vi alltid har god og fersk kaffe tilgjengelig. Kaffen selges på våre kafeer, og leveres til bedrifter, kafeer, hoteller, restauranter og morgenlevering.no.

Vi fokuserer på kvalitet og sporbarhet i valg av kaffe. Det er viktig for oss å vite at alle de involverte har fått en rettferdig betaling for jobben. Kaffen kommer fra Sør-Amerika, Mellom-Amerika og Afrika og er sporbar ned til vaskestasjon, kooperativ eller kaffegård, avhengig av hvilket land den kommer fra og hva slags informasjon som er tilgjengelig. Vi jobber med importører som har direkte relasjoner med produsenten og følger kaffen til Norge. I noen tilfeller importerer vi kaffen direkte, som for eksempel vår espresso og kaffen Ametista fra O´Coffee i Brasil.

Kaffe er sesongvare, og vi har derfor et variert utvalg gjennom året. Under kan du lese mer om de spennende kaffene du kan velge mellom akkurat nå.

Norð Espresso brasil

Land: Brasil

Område: Pedregulho, Alta Mogiana

Gård: Morada da Prata

Bønnetyper: Mundo Novo

Prosess: Bærtørket

Kjøpt fra: O’Coffee

Smaksbeskrivelse: En klassisk og sødmefull espresso, med smaker av nøtter, sjokolade og krokan. Kremet munnfølelse og lang, søt ettersmak.

Om kaffen: Vår espresso er kjøpt direkte fra O’Coffee i Brasil. Kaffen blir plukket både for hånd og ved hjelp av maskiner, og sortert etter farge, størrelse og tetthet. Den tørkes på store patioer og i maskiner, og hviler i 30 dager før den sorteres og eksporteres. Kaffen er bærtørket, som vil si at man tørker kaffen uten å fjerne bæret rundt. Dette gir smak til kaffen, og gjør den søtere og rundere.


Ametista

Land: Brasil

Område: Pedregulho, Alta Mogiana

Gård: Fazenda do Lobo

Bønnetyper: Rød Catua

Prosess: Delvis bærtørket

Kjøpt fra: O’Coffee

Smaksbeskrivelse: En rund og fyldig kaffe med smak av kakao og nougat. Balansert friskhet og en lang, sødmefull ettersmak.

Om kaffen: Ametista-kaffen er delvis bærtørket. Det vil si at skallet på bæret fjernes etter plukking, men ikke fruktkjøttet. Siden kaffebønnene tørkes med fruktkjøttet på får de tilført ekstra fruktighet og sødme.


Morada da prata

Land: Brasil

Område: Pedregulho, Alta Mogiana

Gård: Morada da Prata

Bønnetyper: Rød Catua

Prosess: Bærtørket

Kjøpt fra: O’Coffee

Smaksbeskrivelse: En fyldig og søt kaffe med aroma av mørke bær. Smaker av saftig plomme, modne bær og melkesjokolade.

Om kaffen: Morada da Prata-kaffen er bærtørket. Det vil si at kaffebæret tørkes med skallet og fruktkjøttet rundt frøene/kaffebønnene.. Siden kaffebønnene tørkes med fruktkjøttet på får de tilført ekstra fruktighet og sødme. Man kan kjenne preg av fermentert frukt som gir en vinøs undertone.


Guji

Land: Etiopia

Område:

Kooperativ: Hunda Oli Cooperative

Bønnetype: Heirloom

Prosess: Vasket

Kjøpt fra: Collaborative Coffee Source

Smaksbeskrivelse:

Om kaffen:


Manuel ValLecillo

Land: Honduras

Område: El Cielito, Santa Barbara

Gård: Los Primos

Bønnetyper: Pacas

Prosess: Vasket

Kjøpt fra: Collaborative Coffee Source

Smaksbeskrivelse: En bløt og kompleks kaffe med aroma av gule frukter. Smaker av plomme, stjernefrukt og floral honning. 

Om kaffen: Gården Los Primos er eid av Manuel Vallecillo, som bor 10 måneder av året i Texas sammen med familien sin. Det er mange i området som har flyttet til USA for å jobbe og tjene penger slik at de en gang kan flytte tilbake og drive med kaffe på fulltid. Manuel er tredje generasjons kaffebonde, og lærte alt om kaffe fra sin far da han var liten. Siden 2012 har han jobbet med spesialkaffe. 

Los Primos ligger på ca. 1800 meter over havet, på en fjellside, og i nærheten av jungelen. Været kan by på utfordringer, både i form av kulde og regn, men kaffebøndene i dette området er innovative og hjelper hverandre med å komme frem til løsninger som gjør at de kan dyrke frem en fruktig, ren og frisk kaffe som skiller seg ut fra resten av kaffen fra Honduras. 

Det er ikke så rart kaffen smaker godt når den vokser på et så vakkert sted. Fra Manuel Vallecillo´s gård Los Primos i Honduras. Credit: Collaborative Coffee Source.

Det er ikke så rart kaffen smaker godt når den vokser på et så vakkert sted. Fra Manuel Vallecillo´s gård Los Primos i Honduras. Credit: Collaborative Coffee Source.