NORÐ ETIOPIA KONGA

Norð Etiopia Konga Vasket2.jpg
Norð Etiopia Konga Vasket2.jpg

NORÐ ETIOPIA KONGA

122.00

En delikat kaffe med smaker av sort te og frisk sitrus. Floral aroma med hint av appelsin og bergamott.

Område: Gedeo Zone, Yirgacheffe
Prosess: Vasket
Høydemeter: 1950-2100 m

Landsbyen Konga ligger i nærheten av byen Yirgacheffe i sonen Gedeo.
På vaskestasjonen blir fruktkjøttet klemt av bæret, slik at man sitter igjen med frøene/kaffebønnene som er beskyttet av en sukkerhinne. Denne hinnen løsner i fermenteringsprosessen som skjer i store vannbaseng over 1-2 døgn. Herfra vaskes kaffen grundig med masse rent vann og skøvet nedover en kanal til alt av den fermenterte sukkerhinnen har løsnet.
Deretter tørkes kaffen på hevede senger under skygge i 10 - 12 dager.

Kaffe fra Konga kommer typisk fra mange veldig små gårder/hager. Bøndene her har gjerne kaffe som et substitutt til annen drift.

I dette området er jordsmonnet rikt på jern og har en dybde på ca. 1,5 meter. Det gjør at røttene kan strekke seg dypt ned og få tilgang til mye næring og vann. Jern spiller en viktig rolle i produksjonen av klorofyll som er essensielt for fotosyntesen som igjen gjør det mulig for plantene å absorbere energi fra solen. Så rik tilgang på jern og annen næring, vann og sol gir plantene masse energi til å produsere de fantastiske kaffebærene!

Quantity:
Add To Cart