Besøk hos La Marzocco

La Marzocco er en Italiensk produsent av espressomaskiner med historie tilbake til 1927. Selskapet ble grunnlagt av Giuseppe og Bruno Bambi oppkalt etter Firenzes symbol på seier og erobring.

Fabrikken ligger nord for Firenze

Fabrikken ligger nord for Firenze

De skiller seg fra mange andre produsenter med tanke på design og kvalitet, og har mange av sine ikoniske maskiner i drift hos norske kaffebarer. Å ha en espressomaskin fra La Marzocco er et kvalitetsymbol for en kaffebar, og for kjennere er det en indikator for at kaffen tas på alvor.

Hos oss har vi La Marzocco Linnea Classic, La Marzocco Linnea PB og La Marzocco FB80 på henholdsvis Nord Helsfy, Nord Bjølsen og Nord Parken.

Forrige uke var vi på tur til Firenze med Espressospesialisten, som er forhandler av La Marzocco i Norge for å besøke fabrikken. Her fikk vi være med på workshop rundt design, innføring i historien og prosessen rundt utvikling av de forskjellige patentene og designløsninger.
Veldig imponerende hvor mye håndverk og kvalitetsikring som ligger bak alle komponentene i maskinene. Fra sveising av de rustfrie trykktankene til montering av det elektriske anlegget som ligger som et nervesystem mellom sensorer, ventiler, display og knapper.

Her skapes en La Marzocco KP90

Her skapes en La Marzocco KP90

For å oppnå en perfekt espresso må alt klaffe fra planten til koppen. Vi vet veldig godt hvor mye arbeid og detaljfokus som kreves på gården, i brenne-prosessen og hos baristaen i kaffebaren.
Nå vet vi mer om hvor mye som ligger bak det å skape maskiner som leverer stabilt på temperatur, trykk og dosering. Hver dag. Hver kopp. Og som er et møbel som pryder kaffebarene med et hint om kvalitet.

Prego!

Bilde 30.05.2019, 10 33 20.jpg